latinica  ћирилица
21/05/2016 |  18:04 ⇒ 19:18 | Autor: SRNA

"Kandidatura Radivojevića - bošnjačka podvala"

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik smatra da kandidatura Desnice Radivojevića za načelnika opštine Srebrenica na predstojećim lokalnim izborima predstavlja bošnjačku podvalu.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

"I prošli put su našli Srbina koji je bio u funkciji bošnjačkih interesa. Očigledno je da na isti način pokušavaju da onemoguće pobjedu srpskog kandidata", rekao je Dodik za "Glas Srpske".

Dodik je dodao da je siguran da im to ovaj put neće uspjeti.

Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da je kandidatura Desnice Radivojevića za načelnika opštine Srebrenica stari trik iz sarajevske kuhinje kojim se nastoji razbiti srpsko glasačko tijelo, ali da nema prepreka da načelnik bude zajednički kandidat srpskih stranaka.

Cvijanovićeva je navela je kandidatura Radivojevića već viđen recept i formula kojom se nastoji razbiti srpsko glasačko tijelo.

"Mislim da je to stari trik koji smo imali priliku da vidimo iz sarajevske kuhinje, što nije ništa novo", izjavila je Cvijanovićeva novinarima u Zvorniku.

Ona je navela da će koalicioni dogovor koji su srpske stranke postigle u Srebrenici polučiti rezultate i da ćemo "imati načelnika koji će raditi u interesu svih građana, kao što je to slučaj u Zvorniku".

"Mi to očekujemo i u Srebrenici, koja zaslužuje dobru i realnu vlast i nema nikakve prepreke da u Srebrenici Srbin bude načelnik", kaže Cvijanovićeva.

Srpske stranke ranije su se dogovorile da zajednički kandidat za načelnika srebreničke opštine bude Mladen Grujičić.

Desnica Radivojević, bivši zamjenik premijera Federacije BiH i funkcioner SDA koji je sada blizak SDP-u, predao je juče kandidaturu za načelnika Srebrenice.

Na hitno zakazanom sastanku lidera srpskih stranaka iz Srebrenice juče je osuđena kandidatura Desnice Radivojevića i ocijenjeno da on nije srpski kandidat.