latinica  ћирилица
23/05/2016 |  08:38 ⇒ 08:47 | Autor: B92

Barselona osvojila Kup kralja (VIDEO)

Fudbaleri Barselone zaključili su sezonu 2015/2016 u Španiji duplom krunom na Visente Kalderonu.
Barselona osvojila Kup kralja - Foto: Getty Images
Barselona osvojila Kup kraljaFoto: Getty Images

Katalonci su nakon titule u Primeri osvojili i Kup kralja, pobjedom nad Seviljom 2:0, poslije produžetaka.

U posljednjem meču sezone, svom 45, prvi gol u sezoni postigao je Đordi Alba i donio vođstvo Barsi u 97. minutu, a pobedu je u 122. ovjerio Nejmar da Silva.

Oba puta asistirao je Lionel Mesi, a maestralnu pariju u veznom redu odigrao je i veteran Andres Inijesta, koji je kao kapiten podigao još jedan Trofej.

Sevilja, koja je napravila 24 faula više od rivala, propustila je veliku šansu da nakon Lige Evrope osvoji i nacionalni Kup jer je skoro sat vremena imala igrača više. U 36. minutu isključen je Havijer Maskerano koji je povlačenjem za dres zaustavio napad Kevina Gameira na gol.

U nastavku meča Andalužani nisu uspevali da iskoriste brojčanu prednost, Barsa se dobro branila, potpuno odsjekla Gameira iz igre, pa su izostale konkretne gol šanse.

Početkom drugog poluvremena Barsu je zadesio novi maler, teren zbog povrede napušta Luis Suares. Sevilja kreće jače ka golu Katalonaca, pa 20-ak minuta prije kraja Ever Banega pogađa stativu.

U završnici meča Unaj Emeri kreće na sve ili ništa, izvodi beka Marjana, a uvodi krilnog napadača Јevgena Konopljanku. To je napravilo probleme Sevilji na desnoj strani odbrane, pa nakon nervozne završnice i nekoliko žutih kartona, crveni dobija Banega i poravnava odnos snaga.

Barsa to ekspresno koristi i sredinom prvog produžetka stiže do vođstva. Upravo po pomenutoj strani odbrane, Alba beži Ibori, a Lionel Mesi šalje fantastičnu dubinsku loptu koju bek Barse dijagonalom po zemlji šalje u mrežu.

Uslijedila je kanonada gola Sevilje, prijetili su Katalonci sa svih strana, ali Riko brani udarce Mesija, Busketsa, Alvesa... Ipak, u nadoknadi vremena Barsa ovjerava pobjedu.

Kariso prvo dobija 14. žuti karton na meču, svoj drugi, pa Sevilja duel završava sa igračem manje u odnosu na rivala, a Katalonci to odmah koriste, te golom Nejmara u 122. minutu, poslije nove asistencije Mesija, stižu do konačnih 2:0.