latinica  ћирилица
23/05/2016 |  09:40 | Autor: SRNA

NSRS sutra o Nacrtu zakona o visokom obrazovanju

Narodna skupština Republike Srpske nastaviće sutra redovnu sjednicu razmatranjem Nacrta zakona o visokom obrazovanju.
Narodna skupština Republike Srpske - Foto: RTRS
Narodna skupština Republike SrpskeFoto: RTRS

Na dnevnom redu su i nacrti zakona o željeznicama Republike Srpske, o mirnom rješavanju radnih sporova, o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti, te o izmjenama i dopunama Zakona o sudskoj policiji Republike Srpske.

Narodna skupština Republike srpske razmatraće Godišnji izvještaj o rezultatima aktivnosti institucije Ombudsmana za ljudska prava BiH za 2015. godinu, informaciju o odlukama o pomilovanju u 2015. godini.

Biće razmatrana i informacija o obavezama koje za BiH i Republiku Srpsku proističu iz procesa pridruživanja EU sa pregledom mjera i aktivnosti realizovanih tokom 2015. godine, te o ostvarenim rezultatima u približavanju propisa Republike Srpske propisima EU.

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske razmatraće informaciju o realizaciji osnova programa socijalnog zbrinjavanja radnika januar-decembar 2015. godine, informaciju o sprovođenju Strategije bezbjednosti saobraćaja na putevima Republike Srpske 2013-2022. godine u 2015. godini.

Parlament Srpske razmatraće i prijedlog odluke o saglasnosti na odluku Vlade Republike Srpske o prodaji 64,9998 odsto akcija osnovnog kapitala akcionarskog društva Rudnici željezne rude "Ljubija" Prijedor, metodom neposrednog odabira kupca.

Nastavak sjednice zakazan je za 10.00 časova.