latinica  ћирилица
23/05/2016 |  11:40 | Autor: TANЈUG

Šarović: Radikali neće u vladu, tražili ostavku predsjednika

Funkcioner SRS Nemanja Šarović izjavio je da radikali nemaju namjeru da ulaze u vladu Aleksandra Vučića, da su na konsultacijama o vladi pozvali predsjednika Tomislava Nikolića da podnese ostavku, nakon čega je on, kako tvrdi, poslije tridesetak sekundi napustio konsultacije.
Nemanja Šarović - Foto: TANЈUG
Nemanja ŠarovićFoto: TANЈUG

"Nikolić nije imao strpljenja da čuje šta delegacija SRS ima da mu kaže i već nakon 30 sekundi je ustao i napustio konsultacije", rekao je Šarović.

Šarović je novinarima prenio da je Nikoliću rekao da SRS nema namjeru da ulazi u Vučićevu vladu i pozvao ga da podnese ostavku jer je "upleten u brojne afere, stekao je brojne nekretnine, ima lažnu fakultetsku diplomu, a supruga mu ima fondaciju u zgradi Predsjedništva".

Upitan da li im je predsjednik rekao zašto je napustio konsultacije, funkcionerka SRS Nataša Јovanović je rekla da su radikali insistirali da iznesu sve argumente i da je za to trebalo da imaju pola sata.

"Predsjednik nam je rekao da je čuo stav SRS da nećemo u vladu", rekla je Јovanović.

Upitani zašto lider radikala nije došao na konsultacije, Šariović je rekao da je to bio protokolaran susret, a da bi susret NIkolića i Šešelja trebalo da se odigra na drugom mjestu i u drugo vrijeme u prisustvu novinara i javnosti.