latinica  ћирилица
23/05/2016 |  12:48 ⇒ 13:32 | Autor: RTRS

Telegrami saučešća zvaničnika Srpske povodom smrti Bate Živojinovića

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je telegram saučešća porodici Živojinović povodom smrti Velimira Bate Živojinovića.
Bata Živojinović (foto: www.klasiktv.com) -
Bata Živojinović (foto: www.klasiktv.com)

„Sa žaljenjem sam primio tužnu vijest o smrti velikog glumaca, legende jugoslovenskog i srpskog filma Velimira Bate Živojinovića", navedeno je u telegramu saučešća.

"Bata Živojinović, kao malo koji umjetnik, svojim ulogama i posebnim umjetničkim izrazom ostavio je pečat na cjelokupnu filmsku umjetnost, ulogama po kojima je posebno bio poštovan i voljen kao istinski heroj mnogih generacija, poklonika sedme umjetnosti.

Tokom svoje bogate profesionalne karijere ostvario je veliki broj uloga na filmu, televiziji i pozorištu koje će ostati vrijedna zaostavština filmskoj umjetnosti i kulturi uopšte.

Iskreno saosjećajući u bolu koji Vas je zadesio upućujem Vam izraze mog najdubljeg saučešća“, navedeno je u pismu predsjednika Republike Srpske.

U telegramu saučešća porodici i kolegama Bate Živojinovića, predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović navela je da je „sa tugom i žaljenjem primila vijest o smrti velikog glumca i čovjeka koji je ostavio neizbrisiv trag u srpskoj kinematografiji".

"Odlazak velikana srpskog glumišta koji je obilježio cijelo jedno razdoblje u istoriji jugoslovenske i srpske kinematografije, veliki je gubitak za porodicu ali i za sve generacije koje su stasavale uz njegove brojne filmove i TV serije. Bata Živojinović ostaće upamćen kao veliki čovjek, istinski heroj mnogih generacija i simbol zlatnog doba jugoslovenskog filma, čije će brojne ostvarene uloge biti vrijedna zaostavština filmskoj umjetnosti i kulturi uopšte. U ime Vlade Republike Srpske i svoje ime, porodici Živojinović, kolegama i prijateljima, upućujem izraze najdubljeg saučešća“, navela je premijerka Cvijanović u telegramu.