latinica  ћирилица
23/05/2016 |  13:35 ⇒ 14:01 | Autor: Agencije

Van Gal dobio otkaz

Van Gal je u 8.30 časova po lokalnom vremenu stigao u trening centar Karington, gdje mu se sat kasnije pridružio Pol Gilroj, advokat Udruženja menadžera engleskih liga.
Luis van Gal - Foto: AP
Luis van GalFoto: AP

Ono što je bilo poznato već mjesecima je sada i zvanično - Luj van Gal je dobio otkaz u Mančester junajtedu, koji će ubrzo objaviti da je Žoze Murinjo novi menadžer.

Da je rokada na pomolu bilo je definitivno jasno jutros.

Van Gal je, naime, u 8.30 časova po lokalnom vremenu stigao u trening centar Karington, gdje mu se sat kasnije pridružio Pol Gilroj, advokat Udruženja menadžera engleskih liga.

Isti čovjek je prije dvije godine bio na istom mjestu, kada je dogovarao uslove raskida saradnje Dejvida Mojesa sa klubom sa “Old traforda“.

Holanđanin je imao još godinu ugovora i vjerovatno će dobiti svih 6,4 miliona funti, koliko bi mu sljedovalo da je ostao na klupi.

Zanimljivo je da engleski mediji očekuju da Јunajted neće ozvaničiti informaciju o dolasku Murinja do 14 časova po lokalnom (15 po našem), jer se tada otvara berza u Njujorku, na kojoj se kotiraju njegove akcije.

"Mrtim kada vidim da trener dobije otkaz, to je najužasnija stvar na svijetu. Ali, ako stvarno postave Žozea, biće to dobar izbor, jer on može da pogura tim naprijed. Nadam se da će dovesti neke mlade igrače, ali on kada dovodi, onda dovodi fudbalere najvećeg kvaliteta", rekao je za Bi-Bi-Si Rej Vilkins, bivši engleski reprezentativac i nekadašnji asistent Đanluke Vijalija, Luiz Felipea Skolarija i Karla Anćelotija u Čelsiju.