latinica  ћирилица
23/05/2016 |  13:37 ⇒ 19:18 | Autor: RTRS

Nova razrješenja u Gradskoj upravi Bijeljine (VIDEO)

U Bijeljini nove smjene i imenovanja rukovodilaca u Gradskoj upravi i javnim preduzećima.
Skupština grada Bijeljina - Foto: SRNA
Skupština grada BijeljinaFoto: SRNA

Gradonačelnik Mićo Mićić i odbornici opozicije osporavjaau skupštinske odluke o kojima će, kako tvrde, konačnu odluku donijeti sud. Smjene na rukovodećim mjestima su zakonite i ne mogu ugroziti interese građana Bijeljine, ističe predsjednik skupštine grada Dragan Đurđević, podsjećajući da pet odluka koje je donio gradonačelnik nisu prošle na Ustavnom sudu.

Smjene i imenovanja rukovodilaca u Gradskoj upravi, javnim preduzećima i skupštinskim komisijama bile su okosnica dnevnog reda. Za v.d. direktora Agrarnog fonda imenovan je Slaviša Gligorević, a u Semberskim novinama Željka Spremo. Imenovani su i v.d. načelnika Odjeljenja za inspekcijske poslove i prostorno planiranje.

- Razriješili smo Ivana Stevića funkcije direktora Agrarnog fonda, a imenovali Slavišu Gligorevića za vršioca dužnosti. Imenovali smo i načelnike dva odjeljenja. Riječ je o smjeni Miladina Rakića sa pozicije vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje, a imenovan je Milorad Despotović - rekao je Dragan Đurđević, predsjednik Skupštine grada.

Umjesto Milorada Despotovića, koji je prethodno podnio ostavku, na mjesto načelnika Odjeljenja za inspekcijske poslove u Gradskoj upravi Bijeljina, Skupština grada imenovala je Ognjena Đuku.

Risto Savić, odbornik DNS-a smatra da su odluke donesene u inetresu građana Bijeljine.

Istovremeno, u susjednoj prostoriji, gradonačelnik Mićo Mićić je sa odbornicima opozicije održao pres konferenciju na kojoj su obrazložili zašto bojkotuju i sjednice skupštine i sve skupštinske odluke.

- Ne mogu donijeti odluku o smjeni zamjenika gradonačelnika bez moje saglasnosti. To je nelagalna odluka i ja je nisam prihvatio - rekao je Mićić.

Slaviša Marković, odbornik PDP-a, kaže da je na prošloj sjednici glasanje bilo nelegalno, te da je došlo do kršenja poslovnika.

Sa 16 odbornika, jednoglasno, bez rasprave i bez opozicije gradska skupština u Bijeljini je osim smjena i imenovanja, donijela i Odluku o osnivanju javne ustanove Gradskog pozorišta "Semberija Bijeljina".