latinica  ћирилица
23/05/2016 |  19:35 | Autor: TANЈUG

Matić: Vjerujem u plasman Srbije na SP

Srpski fudbalski reprezentativac Nemanja Matić rekao je danas da vjeruje u plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiju i zahvalio bivšem selektoru Radovanu Ćurčiću na svemu što je uradio za nacionalni tim.
Nemanja Matić - Foto: Novosti.rs
Nemanja MatićFoto: Novosti.rs

"Prije svega želim da se zahvalim bivšem selektoru Radovanu Ćurčiću za sve što je uradio za nas. Bio je selektor u teškoj situaciji, što svi znamo. Sjajan je čovjek, odličan stručnjak i želim mu sve najbolje. Siguran sam da to misle i svi ostali igrači. Nadam se da ćemo uspjeti da ispravimo neke stvari iz prošlosti, da ćemo ići samo naprijed i da ćemo se plasirati na Svjetsko prvenstvo. Biće teško, rivali nisu naivni, ali nisu ni bolji od nas", rekao je Matić za sajt FSS.

Matić će zbog povrede odigrati samo prvu od tri pripremne utakmice, protiv Kipra u Užicu.

"Imali smo sastanak sa selektorom, predstavio je svoje saradnike, upoznali smo se sa njegovim zahtjevima, načinom rada, šta traži od nas, šta su ciljevi. Pred nama je i prvi trening, a iskreno jedva čekam da ponovo zaigram u Užicu, protiv Kipra, jer publika je izuzetno prijatna"

Vezista Čelsija je posebno istakao da ga raduje što je u reprezentaciji sve veći broj mladih igrača.

"Raduje me ta činjenica, dobro je da osjete kako je igrati za reprezentaciju. Želim im sreću, sigurno da su ovdje svi s razlogom i nema sumnje da su oni budućnost srpskog fudbala", zaključio je Matić.

Reprezentativci Srbije protiv Kipra igraju u srijedu, šest dana kasnije rival je Izrael u Novom Sadu i na kraju meč sa Rusijom 5. juna u Monte Karlu.