latinica  ћирилица
25/05/2016 |  07:55 | Autor: SRNA

Ejdus i Trifunović oduševili publiku u Brčkom

U Brčkom je sinoć, u okviru kulturno-zabavne manifestacije "Proljeće u gradu", izvedena predstava "Hipertenzija", koju je za beogradski "Yugoart" režirao prema svom tekstu Svetislav Basara.
Branislav Trifunović i Predrag Ejdus u predstavi "Hipertenzija" - Foto: Screenshot/YouTube
Branislav Trifunović i Predrag Ejdus u predstavi "Hipertenzija"Foto: Screenshot/YouTube

Više od 300 ljubitelja pozorišne umjetnosti s oduševljenjem je pratilo glumačke kreacije Predraga Ejdusa i Branislava Trifunovića.

Ejdus, koji u predstavi igra penzionisanog službenika jedne bezbjednosne službe, rekao je Srni da je komad "Hipertenzija" priča o dvije Srbije – jednoj koja je nacionalistička i zatvorena i o drugoj koja je proevropska i mondijalistička.

"Reč je o veoma duhovitoj, satiričnoj priči o našim raznim službama bezbednosti koje još nisu demontirane, koje vladaju našim životima, društvenim i političkim kretanjima. Te službe su, uostalom, izgurale na površinu razne političke stranke i lidere", istakao je Ejdus.

Trifunović je rekao da, iako se ljudi sve vrijeme dok traje predstava smiju, kada izlaze iz sale ozbiljno su zapitani "šta nam se to u stvari desilo i šta nam se i dalje dešava".