latinica  ћирилица
25/05/2016 |  16:24 ⇒ 17:21 | Autor: RTRS

Ugljevik: Dobar primjer rješavanja problema demobilisanih boraca (VIDEO)

Preduzeće Boračke organizacije Republike Srpske "Preporod" iz Ugljevika, koje zapošljava 51 radnika iz boračke kategorije, nastaviće angažman u RiTE Ugljevik i u narednom periodu, saopšteno je nakon sastanka predstavnika BORS-a rukovodstva RiTE Ugljevik.
Opština Ugljevik - Foto: SRNA
Opština UgljevikFoto: SRNA

RiTE Ugljevik nastavlja sa dosadašnjom praksom pomoći demobilisanim borcima, porodicama poginulih boraca i RVI kako poslovnim angažovanjem pomenutog preduzeća "Preporod" tako i direktnim zapošljavanjima, materijalnom pomoći u rješavanju egzistencijalnih problema, zbrinjavanjem porodica poginulih radnika preduzeća i brojnim drugim načinima.

RiTE Ugljevik je rijedak primjer dobre saradnje sa boračkom organizacijom čije je preduzeće "Preporod" koje zapošljava RVI i demobilisane borce angažovano na poslovima u rudniku i termoelektrani.

Članovi porodica 47 radnika poginulih u otadžbinskom ratu zaposleni su u RiTE, rješavano je njihovo stambeno zbrinjavanje, stipendirana djeca poginulih boraca i ova praksa biće nastavljena.

- U Ugljeviku je 174 demobilisana borca bez zaposlenja. Od rukovodstva RiTE tražimo da se kod budućeg zapošljavanja vodi računa o tome i da porodice poginulih boraca budu prioritet, istakli su predstavnici Boračke organizacije Ugljevik.

Dogovoreno je i da se riješi pitanje zapošljavanja demobilisanog borca Siniše Rikića iz Ugljevik Sela koji ima 11 članova porodice u kojoj niko nije zaposlen.