latinica  ћирилица
26/05/2016 |  11:33 | Autor: SRNA

Druga banjalučka univerzijada

Na Tjentištu danas počinje Druga banjalučka univerzijada, koja će okupiti više od 300 studenata sa svih 16 fakulteta Univerziteta u Banjaluci.
Tjentište: "Banjalučka univerzijada" - Foto: SRNA
Tjentište: "Banjalučka univerzijada"Foto: SRNA

Predsjednik Organizacionog odbora Banjalučke univerzijade Goran Vučić rekao je Srni da se dolazak studenata u hotel "Mladost" u Dolini heroja očekuje danas oko 12 časova.

"Zajedničko fotografisanje, kojim će Univerzijada svečano biti otvorena, predviđeno je oko 15.00 časova", naveo je Vučić.

Na terenima sportsko-rekreativnog centra Nacionalnog parka "Sutjeska" studenti će se do nedjelje, 29. maja, takmičiti u fudbalu, odbojci i basketu, te u kvizovima znanja.

Učesnike Banjalučke univerzijade, kao i sve posjetioce koji dođu na Tjentište, zabavljaće poznati regionalni di-džejevi i domaće muzičke grupe.

Vučić je napomenuo da Univerzijada polako prerasta u tradicionalnu manifestaciju, te da je želja organizatora da se ona svake godine organizuje na prostoru Republike Srpske.

Omladinski pokret Foča organizovaće i ove godine autobuski prevoz iz Foče za Tjentište za vrijeme trajanja Univerzijade, tako da će mladi Fočaci imati priliku da se druže sa banjalučkim studentima i da uživaju u noćnim žurkama.

Banjalučku univerzijadu organizuju Studentski parlament Univerziteta u Banjaluci i Unija studenata Republike Srpske.