latinica  ћирилица
26/05/2016 |  13:15 ⇒ 13:18 | Autor: RTRS

Hrvatska: Izlazi li HDZ iz Vlade ?

Hrvatska demokratska zajednica ozbiljno razmišlja o izlasku iz Vlade, pišu hrvatski mediji potivajući se na pouzdane izvore. Na kriznom sastanku vodećih članova HDZ-a, koji se, po navodima Telegramovih izvora, održao jutros, zaključeno je da je izlazak iz Vlade jedini izlaz iz trenutne političke krize.

“Vlada ne funkcioniše, eksperiment nije uspio, Most nas ucjenjuje i ovo je jedina opcija u kojem HDZ ostaje pošten prema svojim biračima”, pojasnio je izvor iz ove stranke.

Odnosi koalicionih partnera unutar vladajuće koalicije urušili su se nakon objavljivanja ugovora između Ane Karamarko, supruge predsjednika HDZ-a i prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka, i Јoze Petrovića, ključnog konsultanta i lobiste mađarskog MOL-a u Hrvatskoj.

Potvrde još uvijek nema

Zastupnici Mosta javno su počeli najavljivati glasanje za opoziv Karamarka iz Vlade, što bi bio nedopustiv politički udarac za predsjednika HDZ-a i stranku. S glasovima zastupnika Mosta opozicioni SDP vjerovatno bi uspio da skupi većinu za opoziv Tomislava Karamarka.

Јedini realni izlazak za Karamarka i HDZ, osim pokušaja dogovora s Mostom, jeste izlazak iz Vlade. Telegram je informaciju o današnjem sastanku i zaključku HDZ-a dobio iz vrlo pouzdanih izvora, ali potvrde informacije za sada još uvijek nema.

(Telegram.hr)