latinica  ћирилица
26/05/2016 |  18:13 | Autor: SRNA

Galić: Granična policija BiH kompaktna i efikasna policijska agencija

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić izjavio je danas da ova, organizaciono i funkcionalno stabilna, kompaktna i efikasna policijska agencija za obavljanje povjerenih zadataka, i dalje teži promjenama na bolje.
Granična policija (Foto: Granična policija BiH) -
Granična policija (Foto: Granična policija BiH)

"Naš cilj jeste da budemo moderna, inventivna i profesionalna policijska agencija koja će aktivno i mjerljivo doprinositi bezbjednosti BiH, regiona i šire", rekao je Galić povodom obilježavanja 16 godina i Dana Granične policije BiH.

On je istakao rad na novom pravilniku o unutrašnjoj organizaciji Granične policije kojim će se povećati broj specijalista iz određenih oblasti, poboljšati efikasnost rada i operativni kapaciteti agencije, saopšteno je iz Granične policije.

"Nedostatak kadrova je problem s kojim se suočavamo duže vrijeme. Prema važećem Pravilniku, nedostaje nam više od 500 zaposlenih, a neophodan je i dalji razvoj informacionog sistema, te otklanjanje nedostataka u infrastrukturi, smještajnim kapacitetima i uslovima za rad", rekao je Galić.

Zamjenik ministra bezbjednosti BiH Mijo Krešić istakao je da saradnja Granične policije sa drugim policijskim agencijama nema alternativu.

"Naš sistem može funkcionisati ako svako radi ono što mu je u nadležnosti i sarađuje s drugim agencijama. To je ono što nas može učiniti daleko boljim i efikasnijim", rekao je Krešić.

On je dodao da očekuje promjene koje će ovu policijsku agenciju učiniti funkcionalnijom i efikasnijom, te da su takva očekivanja i od drugih agencija za sprovođenje zakona.

Krešić je obećao dalju podršku Ministarstva bezbjednosti BiH radu i razvoju Granične policije BiH.

Na današnjoj svečanosti uručena su priznanja policijskim i državnim službenicima i zaposlenim u Graničnoj policiji BiH.