latinica  ћирилица
27/05/2016 |  11:33 ⇒ 11:37 | Autor: B92

Murinjo naredne tri godine u Mančester Јunajtedu

Portugalski stručnjak potpisao je trogodišnji ugovor, a na klupi najslavnijeg britanskog kluba zamijeniće Holanđanina Luja van Gala koji je otpušten na kraju sezone.

Gospodin 'Specijalni' bio je bez posla od decembra prošle godine, kada je dobio otkaz u londnoskom Čelsiju poslije serije veoma loših rezultata, samo godinu dana pošto je vratio titulu na Stamford Bridž.

O dolasku bivšeg trenera Porta, madridskog Reala i milanskog Intera na 'Teatar snova' spekulisalo se poslednjih nekoliko mjeseci, a sada smo dobili i zvaničnu potvrdu. Sve je trebalo da bude gotovo nešto ranije, ali je problem nastao jer su 'Plavci' i dalje polagali prava na njegov 'lik i delo', kroz prodaju navijačkih rekvizita.

"To što sam postao menadžer Mančester Јunajteda predstavlja posebnu čast za mene. Јunajted je svjetski poznat i poštovan klub – sa dozom mističnosti, što nema niti jedan drugi klub na planeti. Uvijek sam gajio simpatije ka Old Trafordu, pogoto jer sam upravo na njemu doživio neke od najvažnijih uspomena u karijeri, a imam posebno poštovanje i ka navijačima kluba. Unapred se radujem svemu onome što me čeka na klupi Mančestera, a najviše nevjerovatnoj podršci u godinama koje slijede", rekao je Murinjo na predstavljanju.