latinica  ћирилица
27/05/2016 |  15:56 | Autor: TANЈUG

Nikolić sutra i u nedjelju u radnoj posjeti BiH

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić boraviće sutra i u nedjelju u radnoj posjeti Sarajevu u okviru koje će učestvovati na ekonomskom samitu "Samit 100" i sastanku lidera "Brdo Brioni proces".

Prvog dana posjete predsjednik Srbije će u učestvovati na "Samitu 100" koji se ove godine održava u Sarajevu pod nazivom "Dogovor za novo doba" najavila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Predsjednik Republike Srbije će u Sarajevu imati i bilateralni sastanak sa predsednikom Republike Slovenije, Borutom Pahorom, navodi se u saopštenju.

U nedjelju, 29. maja, održaće se sastanak lidera regiona "Brdo Brioni proces", kojem će kao gost prisustvovati i predsjednik Italije Serđo Matarela.

Tokom drugog dana predsednik Srbije će se na marginama sastanka "Brdo Brioni proces" sastati i sa predsjednikom Italije Serđom Matarelom, predsjednikom Slovenije Borutom Pahorom, predsednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović.

Nikolić će se u nedjelju na marginama sastanka sastati i sa predsjednikom Makedonije Đorđem Ivanovim, predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem, predsjednikom Albanije Bujarom Nišanijem i članovima Predsjedništva BiH, Mladenom Ivanićem, Draganom Čovićem i Bakirom Izetbegovićem, navodi se u saopštenju.