latinica  ћирилица
27/05/2016 |  15:58 ⇒ 16:46 | Autor: SRNA

Ivanić i Krak o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH

Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i ambasador Holandije u BiH Јurijan Krak smatraju da je sada ključni trenutak za BiH, te da je potrebno nastaviti s reformama kako bi bila postignuta potpuna kredibilnost aplikacije BiH za članstvo u EU.
Јurijan Krak i Mladen Ivanić - Foto: SRNA
Јurijan Krak i Mladen IvanićFoto: SRNA

Ivanić i Krak danas su u Sarajevu razgovarali o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, statusu aplikacije BiH za članstvo u EU, te pomacima u vezi s Reformskom agendom, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Krak je rekao da je Holandija u završnoj fazi predsjedavanja Savjetom EU, te da će do kraja juna napraviti izvještaj u vezi s aplikacijom BiH za članstvo.

Ivanić je napomenuo da je u posljednjih nekoliko mjeseci narušeno pozitivno okruženje koje je uspostavljeno prošle godine i da je neophodno da se svi politički faktori vrate na pozitivan kolosijek.

Ivanić se danas sastao i sa Delegacija organizacije "Netvork 20/20" u sklopu njihove preduzetničko-diplomatske posjete regionu, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Na sastanku je, između ostalog, razgovarano o političko-ekonomskoj situaciji u BiH, te o potencijalu koji BiH ima kada je riječ o stranim investicijama.

"Netvork 20/20", sa sjedištem u Njujorku, predstavlja nezavisnu edukacionu organizaciju čiji je cilj promovisanje dijaloga o spoljnoj politici, te edukacija lidera privatnog i javnog sektora u pogledu spoljnopolitičkih dešavanja.