latinica  ћирилица
27/05/2016 |  16:50 | Autor: SRNA

Crna Gora: Tužilaštvo radi na rasvjetljavanju ubistva Duška Јovanovića

Više državno tužilaštvo Crne Gore saopštilo je da radi na slučaju ubistva glavnog i odgovornog urednika dnevnog lista "Dan" Duška Јovanovića, koje se dogodilo na današnji dan prije 12 godina, te da su posljednje aktivnosti imali tokom ovog mjeseca.

Povodom ovog ubistva, u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici formirani su spisi predmeta, a u vezi sa zahtjevom Vrhovnog državnog tužilaštva Crne Gore koji se odnosi na ispitivanje okolnosti u vezi sa sačinjavanjem službene zabilješke koja je bila predmet interesovanja javnosti.

Viši državni tužilac Sanja Јovićević rekla je da je posljednja radnja u ovim predmetima preduzeta 20. maja.

"Tužilaštvo će i dalje preduzimati mjere i radnje iz svoje nadležnosti s ciljem potpunog rasvjetljavanja ovog događaja i otkrivanja preostalih izvršilaca ovog krivičnog djela", rekla je Јovićevićeva.

Novi crnogorski ministar unutrašnjih poslova Goran Danilović najavio je danas da će na sjednici Vlade Crne Gore aktuelizovati raspisivanje novčane nagrade za informacije o ubistvu glavnog i odgovornog urednika lista "Dan".

On je položio cvijeće na mjesto gdje je 27. maja 2004. godine u 23.00 časa ubijen Јovanović.

Za ubistvo Јovanovića osuđen je kao saučesnik u zločinu Podgoričanin Damir Mandić, koji izdržava zatvorsku kaznu od 18 godina.