latinica  ћирилица
28/05/2016 |  07:59 ⇒ 12:43 | Autor: RTRS

Finale Lige šampiona (VIDEO)

Real ili Atletiko? Koja strana Madrida će se radovati, bijela ili crveno- bijela?
Liga šampiona - finale - Foto: ilustracija
Liga šampiona - finaleFoto: ilustracija

Real i Atletiko večeras u Milanu odlučuju o pobjedniku Lige šampiona. Utakmica počinje u 20 časova i 45 minuta. 

Na San Siru ili Đuzepe Meaci, u reprizi finala od prije dvije godine, Real i Ateltiko bore se za najvažniji trofej u Evropi- trofej pobjedika Lige šampiona.

Kraljevski klub večeras ima priliku da po jedanaesti put prigrli trofej. I sa dosadašnjih deset osvojenih, ekipa sa Santijago bernabea najuspješnija je na starom kontinentu. Večeras, u ulozi favorita, očekuju novi trijumf.

- Biće to sigurno teška utakmica, agresivna, tvrda, ali nikako gruba. Spremni smo, imali smo petnaest dana za pripremu, i vjerujemo da smo bolji i kvalitetniji rival. Očekujem trofej – kaže trener Reala Zinedin Zidan.

Zidan nema problema sa povrijeđenim igračima, tako da će moći da izvede najjači sastav. Veliki optimisti i igrači kraljevskog kluba.

- Naravno da pritisak postoji, ali vjerujem da smo bolji i kvalitetniji tim. Znamo kako će oni igrati, ali imao znanje i snagu kako da se tome suprotstavimo. Vjerujem da ćemo se na kraju radovati – kaže Serhio Ramos.

Hoće li Atletiku konačno i treća biti sreća. Do sadu su "jorgandžije" dva puta igrale finale, 1974. i 2014. i oba puta pognute glave napustili su teren. Atletiko je na putu do finala eliminisao i Barselonu i Bajern, tako da u ovaj duel ulazi sa velikim ambicijama.

- Svjesni smo ko je na drugoj strani, jedan od najboljih klubova svijeta. Ali ako smo eliminisali već neke velikane, što ne bi i večeras slavili. Pokušaćemo od starta da preuzmemo kontrolu i damo sve od sebe da dođemo do trofeja -  kaže trener Atletika Diego Simeone.

Igrači Atletika silno žele da se revanširaju za poraz od prije dvije godine, svjesni da to neće biti i lako ostvarljivo.

- Ne vrijedi se vraćati u prošlost. Savladali smo mnogo puta Real osim u finalu u Lisabonu. Iskusili smo pobijede nad Realom i to ćemo pokušati da iskoristimo i da primjenimo u ovoj utakmici – kaže Koke.

Utakmica u Milanu, Real – Atletiko, počinje u 20 časova i 45 minuta.