latinica  ћирилица
28/05/2016 |  16:42 ⇒ 20:42 | Autor: RTRS

Otvorena Kancelarija zavičajne zajednice Republike Srpske u Subotici (VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik otvorio je Podružnicu Kancelarije zavičajne zajednice Republike Srpske u Đurđinu kod Subotice. Podružnica je otvorena pored Hrama Svetog Vasilija Ostroškog.
Subotica (foto:zuhairah-worldtraveldestinations.blogspot.ba) -
Subotica (foto:zuhairah-worldtraveldestinations.blogspot.ba)

- Srbija je naša otadžbina u koju smo mi iz Republike Srpske zagledani i s kojom imamo dobre odnose. Raduje me što su ljudi porijeklom iz Srpske na ovaj način, formirajući ovakvo udruženje, pristupili manifestovanju tog odnosa i ljubavi prema Republici Srpskoj, rekao je Dodik.

- Mi samo želimo da promovišemo naše vrijednosti i ne želimo nikakvu vrstu organizacije koja bi bila usmjerena da drugima napravi nešto loše. Srpski narod je jedan narod, živi u Republici Srpskoj i Srbiji i širom svijeta, rekao  je u obraćanju nakon otvaranja Kancelarije predsjednik Dodik.

Dodao je da Republika Srpska diše zato da Srbija bude moćna i jaka, jer, kako je rekao, samo takva Srbija može obezbijediti da imamo sigurnost koja nam je neophodna.

- Vi ste taj most i spona jake Republike Srpske i Srbije i onoga što treba da budemo- jedinstveni u zajedništvu, u mislima i našem identitetu, i onome što jesmo - Srbi kao narod bilo gdje, poručio je Dodik.

Dodik je na poklon je dobio ikonu Svetog Vasilija Ostroškog, a predsjednik Srpske donirao je 10.000 evra za oslikavanje Hrama Svetog Vasilija Ostroškog u Đurđinu.

Dodik je razgovarao i sa privrednicima iz subotičke regije, koji su porijeklom iz Republike Srpske.

Prethodno je direktor Predstavništva Republike Srpske u Beogradu Mlađen Cicović otvorio Kancelariju zavičajne zajednice Republike Srpske u Subotici.

- Ova kulturna zajednica osnovana je prije dvije godine i okuplja više od 1.000 članova. Kancelarija će im pomoći da podstiču u jačaju vezu sa za zavičajem, rekao je Cicović.

Predsjednik Izvršnog odbora Zavičajne zajednica Republike Srpske u Subotici Milorad Ćopić, rekao je da je mnogo planova pred ovom zajednicom.

- To su prvenstveno organizovanje kulturnih i sportskih događaja i saradnja u ovim oblastima, a jedna od oktivnosti biće i organizovanje obilazaka manastira i turističkih destinacija u Republici Srpskoj, pojasnio je Ćopić.