latinica  ћирилица
01/06/2016 |  18:49 ⇒ 18:53 | Autor: Agencije

Polufinale Marej - Vavrinka, četvrtfinale Đoković - Berdih

Marej preokrenuo protiv Gaskea, Vavrinka ubjedljiv protiv Ramosa. Nakon tri dana odlaganja, Đoković uspješno kompletirao meč osmine finala sa Bautistom.
Novak Đoković - Foto: Getty Images
Novak ĐokovićFoto: Getty Images

Branilac trofeja na Rolan Garosu, Stan Vavrinka, igraće u polufinalu Otvorenog prvenstva Francuske protiv Endija Mareja - epilog je prvih mečeva četvrtfinala.

Vavrinka je savladao Španca Alberta Ramosa sa 3:0 u setovima (6:2, 6:1, 7:6), odigravši najlakši meč na turniru. Švajcarac je imao problema samo u trećem setu, kada je ispustio brejk prednosti. Otišlo se u taj-brejk u kojem je Vavrinka prvo spasio, a onda i realizovao set-loptu za plasman u polufinale.

Čekaće ga Endi Marej, koji je u četvrtfinalu imao neuporedivo teži posao protiv Rišara Gaskea, a morao je i da juri set zaostatka. Više od dva sata trajala su prva dva seta u kojima se Gaske oba puta vraćao - u prvom je uspio da kompletira preokret, pošto je sa 3:5 došao do 7:5, ali u drugom nije, jer se Britanac probudio u taj-brejku i sa šest vezanih poena nakon 1:3 izjednačio na 1:1 u setovima.

Gaske se nakon toga bukvalno predao, ostao je i bez snage i bez želje - do kraja meča osvojio je samo dva gema, pa je Marej sa laganih 6:0, 6:2 ponovio prošlogodišnji uspjeh, kada je igrao u polufinalu.

U gornjem dijelu "kostura", kompletirani su tek mečevi osmine finala.

Tri dana je trebalo Novaku Đokoviću da dođe do četvrtfinala Rolan Garosa.

Trebalo je da igra u ponedjeljak, pa je meč zbog kiše pomjeren za utorak, a nakon što je duel nekoliko puta prekidan juče, danas je sve ipak leglo kako treba - srpski teniser je u četiri seta (3:6, 6:4, 6:1, 7:5) eliminisao Španca Roberta Bautista-Aguta.

Meč je danas nastavljen kod 1:1 u setovima i 4:1 za Đokovića u trećem, a u četvrtom je izgledalo da je Bautista-Agut itekako u igri nakon što je poveo sa 4:2 i imao servis za 5:2.

Đoković, ipak, nije dozvolio da se meč još oduži, vratio je brejk za 4:3, potom napravio još jedan za 6:5 i iskoristio drugu meč loptu.

Prvi igrač svijeta će u četvrtfinalu igrati protiv Tomaša Berdiha - Čeh je lakše nego što se očekivalo (6:3, 7:5, 6:3) savladao Davida Ferera.

A u četvrtfinalu je i Dominik Tim, koji je bio bolji od Marsela Granoljersa (6:2, 6:7, 6:1, 6:4).

Austrijanca sada čeka duel sa Davidom Gofanom, nakon što je u četiri seta (4:6, 6:2, 6:2, 6:3) eliminisao Ernestsa Gulbisa.