latinica  ћирилица
16/06/2016 |  16:53 ⇒ 17:07 | Autor: RTRS

Memorandum o saradnji Akademije nauka i umjetnosti i Poljoprivrednog instituta Srpske

Nastavak saradnje u naučnim istraživanjima, kreiranju novih projekata i podsticaj naučnim dostignućima, osnovni su motiv memoranduma o saradnji Akademije nauka i umjetnosti i Poljoprivrednog instituta Republike Srpske.
Poljoprivredni institut - Foto: RTRS
Poljoprivredni institutFoto: RTRS

Potpisani memorandum samo je nastavak uspješne saradnje.

Duga i sadržajna saranja dvije naučne institucije Republike Srpske je i ozvaničena. Akademija nauka i umjetnosti Srpske ima zadatak da podrži duh i stvaralački potencijal svog naroda, s tim u vezi podrška instituciji koja radi najvažnija istraživaanja u poljoprivredi Srpske, posebno je značajna.

- Zbog toga smatramo da je ovo veoma značajno, ako nauka nema svoju primjenu u praksi, onda je to nauka koja stoji negdje iznad stvarnosti, a nama treba stvarnost, rekao je prof. dr Rajko Kuzmanović, predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske.

Podrška najznačajnije naučne i umjetničke institucije Republike Srpske, Poljoprivrednom institutu, prema riječima njegovog direktora, otvara perspektive boljoj i sadržajnijoj saradnji.

Potpisani memorandum samo je nastavak dugogodišnje saradnje dvije institucije radi unapređenja naučnih istraživanja iz oblasti poljoprivrede, jednog od najznačajnijih potencijala Republike Srpske.