latinica  ћирилица
21/06/2016 |  08:41 ⇒ 11:00 | Autor: Agencije

Brisel: Poslije trgovinskog centra evakuisane i metro stanice (FOTO)

U centru Brisela su jutros evakuisane i dve metro stanice, nedugo nakon uzbune u trgovinskom centru u kojem je uhapšen muškarac za kojeg se kasnije ispostavilo da je opasan lažnim pojasom sa eksplozivom, javljaju lokalni mediji.
Brisel: Teroristička prijetnja (foto: Twitter/@will90LFC) -
Brisel: Teroristička prijetnja (foto: Twitter/@will90LFC)

Građani su na društvenim mrežama naveli da su evakuisane stanice De Bruker i Šuman, koja se nalazi u blizini institucija Evropske unije u Briselu, prenio je sajt RT.

Prethodno je jutros oko 05.30 sati u centru Brisela uhapšen muškarac (26) za kojeg se sumnjalo da je opasan eksplozivom ili da je postavio paket bombu, zbog čega je evakuisan trgovinski centar i okolno područje, javili su lokalni mediji.

Belgijsko državno tužilaštvo je potvrdilo da je muškarac uhapšen, ali je navelo da kod njega niti u blizini šoping centra nije pronađen eksploziv, prenijela je agencija AP.

"Osumnjičeni je trenutno na ispitivanju. Eksploziv nije pronađen", izjavila je portparol državnog tužioca u Briselu Ine Van Vimerš.

Kasnije se ispostavilo da je 26-godišnjak imao lažni "pojas sa eksplozivom", koji je bio napunjen solju, a muškarac je sam pozvao policiju da prijavi sumnju na bombu.

Evakuacija u briselu (Foto: EPA/OLIVIER HOSLE)

Televizija RTL je, pozivajući se na anonimne izvore, objavila da uhapšeni možda ima mentalnih problema.

Građani su prijavili da su vidjeli muškarca kako se čudno i sumnjivo ponaša u blizini trgovinskog centra "Siti 2" u samom centru Brisela, prenosi sajt RT.

Nakon prijave, policija je blokirala čitavo područje, kao i obližnji bulevar i metro stanicu "Rožije".

Muškarac je uhapšen na licu mjesta, navode lokalni mediji.

Belgijski premijer Šarl Mišel je za televiziju RTL izjavio da je "situacija veoma ozbiljna" i zakazao krizni sastanak vlade.