latinica  ћирилица
21/06/2016 |  09:13 ⇒ 19:21 | Autor: SRNA

Grujičić: Počeo izborni inženjering u Srebrenici

Zajednički kandidat srpskih stranaka za načelnika opštine Srebrenica Mladen Grujičić upozorava da je u ovom mjestu prisutan novi oblik izbornog inženjeringa koji se ogleda u nelegalnom izdavanju uvjerenja o državljanstvu u opštinskoj matičnoj službi svim Bošnjacima koji su 1991. godine bili obuhvaćeni popisom, a već 25 godina ne žive u ovoj sredini.
Mladen Grujičić - Foto: SRNA
Mladen GrujičićFoto: SRNA

"Većina tih osoba živi i radi u inostranstvu, gdje su se situirali i nemaju namjeru da se vrate u siromašnu Srebrenicu, ali im aktuelna bošnjačka vlast u ovoj opštini želi omogućiti i motivisati ih da izađu na predstojeće lokalne izbore kako bi glasali za jedinog bošnjačkog kandidata Ćamila Durakovića i tako doprinijeli nastavku vladavine bošnjačke manjine nad srpskom većinom", rekao je Grujičić.

On je istakao da je za 17 godina apsolutne bošnjačke vladavine u srebreničkoj opštini došlo do njenog potpunog osiromašenja, smanjenja broja srpskog stanovništva i opstrukcije obnove srpskih sela i infrastrukture za ta sela.

"Izgrađeni su asfaltni putevi do velikog broja bošnjačkih sela, pa i do nekih u kojima niko ne živi, a nije asfaltiran put ni do jednog srpskog sela u periodu bošnjačke vladavine, izuzev nekih puteva koji su asfaltirani zahvaljujući direktnom finansiranju Vlade Republike Srpske. Srpske kuće u selima su i dalje porušene i nema pomoći za njihovu obnovu pa osiromašeni Srbi nemaju uslova da se vrate u svoja sela", dodao je Grujičić.

Prema njegovim riječima, najbolji pokazatelj rezultata vladavine i raspodjele budžetskog novca aktuelnog načelnika opštine Ćamila Durakovića jeste podatak da je u posljednje četiri godine, uprkos kontinuiranom smanjenju broja stanovnika /posebno srpskih/, udvostručen broj socijalno ugroženih lica.

"Sa nešto više od 200 ugroženih za četiri godine taj broj je porastao na oko 450 osoba koje su dospjele u stanje socijalne potrebe", precizirao je Grujičić.

Govoreći o nebrizi i neodgovornosti aktuelnog opštinskog načelnika prema stanovništvu, Grujičić je rekao da Srebrenica zapada u sve veće siromaštvo uprkos brojnim donacijama jer se sredstva nedomaćinski troše.

"Ponovni izbor Durakovića bio bi nastavak njegovog apsolutizma, bogaćenja i opstrukcije svih srpskih potreba i diskriminatorskog odnosa prema srpskom narodu", dodao je Grujičić.

Grujičić je poručio da želi da to promijeni i da omogući ravnopravnost svih stanovnika ove opštine u svemu i tranparentan rad i raspođelu sredstava poreskih obveznika koja se uplaćuju u budžet ove opštine.

"Moj cilj je da se vodi ista briga o svim stanovnicima opštine bez obzira na njihovu nacionalnu i drugu pripadnost i da se radi na oživljavanju i razvoju opštine i podizanju standarda svih njenih stanovnika", istakao je Grujičić.