latinica  ћирилица
21/06/2016 |  09:55 ⇒ 10:27 | Autor: TANЈUG

Očekuje se povlačenje Karamarka sa čela HDZ

Predsjednik najuticajnije vladajuće HDZ Tomislav Karamarko obratiće se danas javnosti, nakon gotovo četiri dana ćutanja od izglasavanja nepovjerenja premijeru Tihomiru Oreškoviću, a dio njegovih stranačkih kolega očekuje da podnese ostavku.
Tomislav Karamarko - Foto: dnevnik.hr
Tomislav KaramarkoFoto: dnevnik.hr

Hrvatski mediji špekulišu da, ukoliko Karamarko ne podnese ostavku, HDZ će ga smijeniti jer ga smatra odgovornim za političku krizu u koju je Hrvatska zapala za manje od šest mjeseci od izbora, te rušenje premijera Oreškovića, koga je on doveo na vlast i pad vlade.

Inače, Karamarkovu ostavku u subotu je zatražila i grupa osnivača stranke kako bi se, navode, time u stranci otvorio postupak izbora novog vodstva HDZ-a, koje će sprovesti potrebne reforme i pripremiti stranku za pobjedu na vanrednim parlamentarnim izborima.

Devetero osnivača HDZ-a u izjavi za javnost ocijenilo je da pod Karamarkovim vodstvom HDZ-ova politika u mnogočemu nije bila kontinuitet politike HDZ-a kakvu je osmislio i vodio Franjo Tuđman, s takvom promašenom politikom HDZ na prošlim parlamentarnim izborima nije ostvario izbornu pobjedu iako je protiv sebe imao najneuspješniju hrvatsku vladu, a na vlast je došao isključivo političkom voljom Mosta.