latinica  ћирилица
21/06/2016 |  10:27 ⇒ 10:46 | Autor: RTRS

Karamarko podnio ostavku na mjesto predsjednika HDZ-a

Tomislav Karamarko je na konferenciji za medije saopštio da podnosi ostavku na mjesto predsjednika Hrvatske demokratske zajednice.
Tomislav Karamarko - Foto: dnevnik.hr
Tomislav KaramarkoFoto: dnevnik.hr

Kako prenose hrvatski mediji, on je naveo da preuzima odgovornost zato što nije uspio da kreira političku većinu, kako je obećao stranci.

“Smatram da će ovo dati novi politički impuls stranci. U stranci sam praktično od 1989. godine i uvijek sam bio u funkciji svoje domovine. Mislim da će ovo biti novi vjetar u leđa stranci. Јuče nisam ovo učinio zbog tehničkih problema i ovo ne radim ni zbog čijeg pritiska“, rekao je Karamarko.

On je dodao i da se zahvaljuje svima onima koji su mu pružali podršku i koji su pokušali da ga spriječe da podnese ostavku.

“Bilo je lijepo biti predsjednik stranke, mi smo u ove četiri godine dobili dignitet i još smo najjača stranka“, zaključio je Karamarko.

On je prethodno podnio ostavku na mjesto potpredsjednika Vlade Hrvatske, nakon zahtjeva koalicionog partnera, lidera Mosta Bože Petrova, zbog afere u koju je bila uključena njegova supruga.