latinica  ћирилица
21/06/2016 |  11:51 | Autor: SRNA

Doboj: Za osam dana evidentirano 750 saobraćajnih prekršaja

Na području Centra javne bezbjednosti Doboj od 13. do 20. juna sankcionisano je 750 saobraćajnih prekršaja, a iz saobraćaja je isključeno 98 vozača i 84 vozila.
Policija Republike Srpske - Foto: RTRS
Policija Republike SrpskeFoto: RTRS

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola sankcionisano je 58 vozača, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Doboj.

Zbog nedozovljene koncentracije alkohola u organizmu, u policijskoj stanici su zadržana 19 vozača, kao i jedan pješak koji se kretao kolovozom pod dejstvom alkohola.

U saopštenju se dodaje da su u ovom periodu sankcionisana 302 vozača zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila.

Zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa sankcionisano je 87 učesnika u saobraćaju.

Sankcionisano je 15 biciklista i vozača mopeda koji su se noću kretali kolovozom bez korištenja svjetloodbojnih prsluka, kao i 15 pješaka koji su se nepropisno kretali kolovozom ili su se noću kretali kolovozom bez svjetloodbojnog prsluka.

Sankcionisano je 48 vozača bicikla i mopeda koji za vrijeme vožnje nisu koristili zaštitnu kacigu.

Zbog ostalih učinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja sankcionisano je 35 pješaka.

Sankcionisano je 17 vozača traktora i radnih mašina.

Tokom regionalne akcije, kada je od 9. do 19. juna za kontrolu brzine kretanja vozila korišten i "dual red fleks" radar, evidentiran je prolazak 12.256 vozila, od čega je utvrđeno 2.871 prekršaj koji se odnosi na prekoračenje brzine kretanja, navedeno je u saopštenju.