latinica  ћирилица
21/06/2016 |  12:49 ⇒ 12:52 | Autor: Večernje novosti

Toni Parker testira Srbiju

Nacionalni tim Srbije večeras (20.30) u "Bersiju" igra sa Francuskom prvi pripremni meč za turnir u Beogradu.
Aleksandar Đorđević sa igračima - Foto: blic.rs
Aleksandar Đorđević sa igračimaFoto: blic.rs

Samo šest dana poslije okupljanja, košarkaši Srbije odigraće prvu pripremnu utakmicu za Kvalifikacioni olimpijski turnir u Beogradu. Večeras (20.30) u pariskom "Bersiju" rival je Francuska, koju predvodi NBA duet Toni Parker - Nikolas Batum. Biće to prvi susret sa "trikolorima" od utakmice za bronzanu medalju na prošlogodišnjem Evrobasketu u Lilu.


- Planirali smo da igramo sa dobrim i kvalitetnim protivnicima. Ova utakmica dolazi veoma rano, Francuzi imaju sedam dana priprema prednosti u odnosu na nas. Moramo da se potrudimo da svima damo dozu odmora i ne preveliku minutažu, tako da sva razmišljanja idu u pravcu da dovedemo fizičku pripremu igrača na zavidan nivo - kaže selektor Aleksandar Đorđević, koji je u Pariz poveo svih 14 raspoloživih igrača.

Minutažu će u duelu sa Francuskom deliti Miloš Teodosić, Stefan Marković, Stefan Јović, Nemanja Nedović, Bogdan Bogdanović, Nemanja Dangubić, Marko Simonović, Marko Gudurić, Rade Zagorac, Nikola Kalinić, Stefan Birčević, Miroslav Raduljica, Nikola Јokić i Vladimir Štimac.

- Cilj je da uđemo u formu, da dođemo do zavidnog nivoa igre i pobijedimo protivnike na putu ka plasmanu na Olimpijske igre u Riju. Tačka. Ne razmišljam ni o čemu drugom. Ko sme unapred da kaže da ćemo osvojiti turnir u Beogradu...

U kratkom periodu do početka turnira u "Kombank areni", Đorđević će imati težak zadatak da balansira između uigravanja i rada na oporavku reprezentativaca, koji su "juče" završili klupske sezone.

- Imali smo samo par dana odmora. Mačvan, Kalinić i Bogdanović imali su samo dva dana, ali nema mesta kukanju. Cilj je da iskoristimo ovo vrijeme koje imamo na najbolji mogući način, da spremni dočekamo sve što nas očekuje - konstatuje Zvezdin reprezentativni plejmejker Stefan Јović.

Poslije utakmice sa Francuskom u Parizu, "orlovi" će 25. juna igrati sa istim rivalom, ali u "Kombank areni".

Posljednju provjeru za olimpijski kvalifikacioni turnir u Beogradu (4-9. jul) imaće takođe najvećoj beogradskoj dvorani, 28. juna protiv selekcije Grčke.