latinica  ћирилица
21/06/2016 |  16:01 ⇒ 19:59 | Autor: RTRS

Trebinje: Rekonstrukcija Kulturnog centra (VIDEO)

U Trebinju je počela rekonstrukcija zgrade Kulturnog centra. Iako je ovaj objekat izgrađen prije pedeset godina, ovo je prva značajnija sanacija centralne ustanove kulture, koja bi do nove godine trebalo da dobije moderan izgled.
Trebinje - rekonstrukcija kulturnog centra - Foto: RTRS
Trebinje - rekonstrukcija kulturnog centraFoto: RTRS

Projektom rekonstrukcije predviđena je potpuna obnova zgrade Kulturnog centra. Osim sanacije krova, nove fasade i zamjene stare bravarije, paralelno će se i unutrašnjost adaptirati – mokri čvorovi, elektro- instalacija i pozorišne i kino-sale.

- Radovi su specifični i zahtjevni. Izvodi se sve nanovo unutra komplet. Uglavnom je riječ o građevinsko-zanatskim radovima. Biće angažovane lokalne trebinjske firme, podizvođači koji će sa nama da završe ovaj objekat - kaže Nermin Šljivo, šef gradilišta.

Kino sala biće urađena po najsavremenijim standardima, što će omogućiti prikazivanje filmova u 3D projekciji. Osim popravke pozorišne dvorane, biće proširena i scena, tako da će moći gostovati i veći ansambli. Cilj je da se u potpunosti završi bar jedna od ovih sala i tako ponovo bude u funkciji.

- Praviće se novi studio tako da će sve televzije moći da prenose direktno iz svake sale - rekao je Dejan Bodiroga, direktor Kulturnog centra.

Zbog rekonstrukcije, planirano je da se brojni događaji, koji se inače održavaju u Kulturnom centru, izmjeste na otvorenu pozornicu.

Rok za završetak radova je 240 dana, a finansijska sredstva je obezbijedila turska Agencija za međunardnu saradnju i koordinaciju.