latinica  ћирилица
21/06/2016 |  16:20 | Autor: TANЈUG

Medvedev: Rusiji potrebna preraspodjela poreskog tereta

Rusiji je potrebna preraspodjela poreskog tereta između različitih sektora ekonomije kako bi stimulisala rast u nesirovinskim sektorima, izjavio je danas ruski premijer Dmitrij Medvedev, a prenosi agencija Rojters.

Medvedev je naglasio i da ekonomija Rusije mora zaštititi od drastičnih fluktuacija.

"Na prvom mjestu, ekonomiju treba braniti od naglih oscilacija. Očigledno je da ovaj cilj ne može biti postignut kroz godinu ili dve, ali diverzifikacija ekonomije i promena njene strukture ostaju važni zadaci za državu i vladu", izjavio je Medvedev na jednom forumu, a prenosi ruska agencija Tas s.

"Vlada radi na nekoliko sektora istovremeno kroz ulaganja u socijalni razvoj, poboljšanje dostupnosti finansijskih resursa i unapređenje poslovne klime", poručio je premijer.

Novi privatizacioni proces bi, kako je rekao, trebalo da bude transparentan, sofisticiran i realizovan po odgovarajućoj vrijednosti.

"Namjeravamo da nastavimo sa radom na narednoj fazi prodaje državne imovine. Ipak, ova prodaja mora biti transparenta, sofisticirana i realizovana po maksimalnoj odgovarajućoj vrijednosti. Takođe bi trebalo da bude usklađena sa uslovima aktuelne tržišne situacije", izjavio je Medvedev.