latinica  ћирилица
22/06/2016 |  07:45 ⇒ 13:43 | Autor: SRNA

NSRS- Usvojen prijedlog plana parcelizacije za autoput Banjaluka-Doboj (RTRS plus/VIDEO)

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je, na 12. redovnoj sjednici, Prijedlog Zoning plana područja posebne namjene „Andrićgrad“.
Narodna skupština Republike Srpske - Foto: SRNA
Narodna skupština Republike SrpskeFoto: SRNA

U "Danu za glasanje", poslanici su usvojili i Prijedlog Plana parcelacije za autoput Banja Luka – Doboj, kao i odluku o obrazovanju Anketnog odbora – Odbora za koordinaciju sa institucijama i organizacijama u vezi sa izgradnjom Memorijalnog centra „Gradina“ i praćenjem usvajanja Deklaracije o genocidu NDH nad Srbima, Јevrejima i Romima u parlamentima drugih država.

Nakon glasanja, kojim je okončano 12. redovno zasjedanje i pauze tokom koje je održana kratka sjednica skupštinskog Kolegijuma, poslanici su otpočeli novu redovnu sjednicu.

Po hitnom postupku, na prijedlog Vlade poslanici će razmatrati Prijedloge izmjena zakona o državnim službenicima i republičkoj upravi, a danas bi trebalo da izaberu novog-starog predsjednika Ustavnog suda Republike Srpske DŽerarda Selmana.

Na dnevnom redu su Prijedlozi zakona o javnim tužilaštvima, o pravosudnom ispitu, o sudskoj policiji Republike Srpske. Pred poslanicima je i Prijedlog strategije podsticanja stranih ulaganja u Republiku Srpsku do 2020. godine.