latinica  ћирилица
22/06/2016 |  09:30 ⇒ 09:31 | Autor: sputniknews.com

Rusi će do 2035. godine moći da vrše teleportaciju

U ruskoj Vladi, uz učešće potpredsjednika Arkadija Dvorkoviča, radi razgovora o realizaciji programa „Nacionallna tehnološka inicijativa“ koji je napravila Agencija za strateške inicijative po nalogu predsjednika Vladimira Putina danas će se okupiti međuresorna radna grupa.
Scena teleportacije iz poznate naučno-fantastične serije Zvjezdane stazte (Foto: scena iz serije) -
Scena teleportacije iz poznate naučno-fantastične serije Zvjezdane stazte (Foto: scena iz serije)

U plan Agencije za strateške inicijative ulazi stvaranje do 2035. godine u Rusiji nacionalnog programskog jezika, apsolutno bezbijedne veze na bazi kvantne komunikacije, komunikacionog operatera novog tipa za bespilotni sistem i teleportaciju. U 2016-2018. godini za SafeNet, jedan od planova Nacionalne tehnološke inicijative, planirano je da se izdvoji deset milijardi rubalja od kojih će polovinu dati federalni budžet.

U periodu 2018-2025. godine u nizu subjekata Rusije, prema planovima Agencije za strateške inicijative, pojaviće se infrastruktura mobilne komunikacije standarda 5G, otvoriće se centri zaštite od sajber prijetnji, realizovaće se projekat implementacije nacionalnog pametnog sistema upravljanja, stvoriće se novi operativni sistemi za sajber fizičke sisteme i autonomni transport, kao i „domaći jezik za bezbjedno i efikasno paralelno programiranje".

U periodu 2025-2035. godine autori računaju na instalaciju neuron-interfejsa, teleportaciju, korišćenje prirodnih pojava za prenos informacija.