latinica  ћирилица
22/06/2016 |  10:21 ⇒ 14:03 | Autor: klix.ba

Vasić: Policija Srpske u Srebrenici provodi uobičajene vježbe

Direktor policije Republike Srpske Gojko Vasić rekao je da je vježba koju specijalci izvode na širem području Srebrenice uobičajena i da nema razloga za strah kod lokalnog stanovništva.
Gojko Vasić - Foto: RTRS
Gojko VasićFoto: RTRS

"Terenska obuka naših jedinica je planirana ranije i ti planovi su uredno odobreni. Ranije je bila trodnevna obuka na prostoru CЈB Prijedor, a potom na prostoru CЈB Trebinje. Sada imamo obuku na prostoru između CЈB Bijeljina i CЈB Istočno Sarajevo", rekao je Vsić za portal Kliks.

On je pojasnio da obuka obično traje tri ili četiri dana.

"Tu se radi o vježbi snalaženja naših pripadnika, odnosno specijalnih jedinica, na otvorenom i nepoznatom terenu, vršenje policijskih poslova u takvim uslovima i savlađivanje brdskih uslova", rekao je Vasić.

Istakao je da MUP Republike Srpske nema praksu da vježbe najavljuje lokalnom stanovništvu koje bi moglo biti preplašeno pojavom većeg broja policajaca sa dugim cijevima.

"Nema razloga da se vježba najavljuje. Stanovništvo, ako je iznenađeno, treba da provjeri na pravom mjestu o čemu se radi i na taj način ćemo onemogućiti da neko ko nije regularna ili vojna policijska služba ne može da vrši takvu obuku", kaže Vasić uz napomenu da su svi građani Srebrenice i njene okoline koji su informacije tražili od policije jasno obaviješteni o čemu se radi.

Vježba pripadnika specijalnih jedinica MUP-a Republike Srpske trebala bi biti okončana najkasnije za dva dana.