latinica  ћирилица
22/06/2016 |  13:28 ⇒ 14:39 | Autor: RTRS

Njemački ambasador u oproštajnoj posjeti, sastanci sa Dodikom i Cvijanovićevom

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je danas u Banjaluci sa ambasadorom Njemačke u BiH Kristijanom Helbahom o popisu, adaptaciji Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i mehanizmu koordinacije.
Milorad Dodik i ambasador Njemačke - Foto: SRNA
Milorad Dodik i ambasador NjemačkeFoto: SRNA

Sastanku su prisustvovali šef Delegacije Evropske unije u BiH Lars Gunar Vigemark i predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović.

Dodik je danas primio Helbaha u oproštajnu posjetu, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

Prethodno je i predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović primila danas u svom kabinetu u oproštajnu posjetu ambasadora Savezne Republike Njemačke u BiH Kristijana Helbaha.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, kao i o aktivnostima koje institucije Republike Srpske preduzimaju u pravcu realizacije definisanih prioriteta u procesu pridruživanja Evropskoj uniji.

Ovom prilikom predsjednica Cvijanović je ponovila da je Republika Srpska opredijeljena da zadrži aktivnu ulogu u procesu evropskih integracija uz puno uvažavanje ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti u BiH i poštivanje Dejtonskog sporazuma.

Tokom sastanka sagovornici su istakli obostrano zadovoljstvo dosadašnjom međusobnom saradnjom, te izrazili uvjerenje da će ona biti nastavljena i u budućnosti.

Predsjednica Cvijanović odlazećem ambasadoru poželjela je puno uspjeha u daljim angažmanima.