latinica  ћирилица
22/06/2016 |  15:17 | Autor: SRNA

U četvrtak promjenljivo oblačno

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti promjenljivo oblačno vrijeme sa kratkotrajnom kišom ili lokalnim pljuskom u jugoistočnim područjima, višim područjima Hercegovine i ponegdje u centralnim djelovima, saopštili su meteorolozi.
Oblačno vrijeme - Foto: SRNA
Oblačno vrijemeFoto: SRNA

U Republici Srpskoj prema podnevu i popodne očekuje se djelimično kidanje oblačnosti, pa će preovladavati malo do umjereno oblačno i još toplije uz više sunca.

Kasnije popodne, uz razvoj oblaka lokalno se očekuje kiša ili pljusak s grmljavinom, najprije na jugoistoku u višim predjelima Hercegovine, zatim uz rijeku Drinu.

Vjetar slab, popodne do umjeren, sjeveroistočni i istočni, u zoni grmljavine prolazno pojačan, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Јutarnja temperatura od 15 do 20, na jugu od 21 do 25, a najviša dnevna od 27 do 32, na jugu od 33 do 36 stepeni Celzijusa, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U Republici Srpskoj i FBiH danas će biti promjenljivo oblačno uz sunčane intervale.

Temperatura vazduha izmjerena u 14.00 časova: Gacko i Han Pijesak 22 stepena, Čemerno i Kalinovik 23, Krupa na Uni i Novi Grad 24, Srebrenica 25, Sokolac, Srbac, Mrkonjić Grad, Zvornik i Prijedor 26, Šipovo, Ribnik i Banjaluka 27 stepeni, Sarajevo, Bijeljina, Doboj, Foča, Tuzla i Zenica 28, Nevesinje 29, Rudo i Bihać 30, Livno i Višegrad 31, Bileća i Mostar 32, te Trebinje 33 stepena Celzijusa.