latinica  ћирилица
22/06/2016 |  16:40 ⇒ 18:32 | Autor: RTRS

Derventa- Obnova infrastrukture u Novom Naselju (VIDEO)

U Novom Naselju u Derventi počela je rekonstrukcija ulica, vodovodne mreže, izgradnja odvodnih kanala i proširenje kanalizacione mreže, za šta je izdvojeno više od milion maraka.
Derventa- Obnova infrastrukture - Foto: Screenshot
Derventa- Obnova infrastruktureFoto: Screenshot

 Riječ je o projektu koji će u velikoj mjeri riješiti infrastrukturne probleme naselja nastalog poslije rata.

Mještani Novog Naselja, uglavnom doseljenici, nakon rata izgradili su kuće i već nekoliko godina zaalažu se za izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže, rasvjete i asfaltiranje ulica. Kažu, mnogo im znači što su mašine konačno počele da rade u naselju.

Doseljenik iz Bozuće Miladin Pašalić kaže da je veoma zadovoljan kvalitetom radova i ističe da im to mnogo zanači, posebno zbog najmlađih kako bi imali normalnije uslove stanovanja.

Projektom je predviđeno asfaltiranje šest ulica u dužini od 3.300 metara, izgradnja kanalizacione mreže duge 1.300 metara, te 380 metara novog cjevovoda za vodu. Narednih godina mještani očekuju nova ulaganja.

Dragan Babić, predsjednik Savjeta MZ Novo Naselje, kaže da ovdje ima oko 220 useljenih domaćinstava, od kojih oko 20 odsto ove godine neće biti obuhvaćena programom rekonstrukcije, ali da su dobili obećanje načelnika opštine da će biti nastavljena ulaganja kako bi sve bilo završeno u što kraćem roku.

Načelnik opštine Milorad Simić istakao je da lokalna zajednica do sada nije bila u prilici da uloži značajnija sredstva u to naselje, ali je najavio nova ulaganja.

On je rekao da trenutno nema finansijskih mogućnosti da kompletno Novo Naselje bude u programu obnove, jer je sada uloženo više od 200.000 KM. Naglasio je da će opštinske vlasti nastojati da svake godine izdvajaju od 150.000 do 200.000 KM iz kapitalnog budžeta za rekonstrukciju lokalne infrastrukture.