latinica  ћирилица
22/06/2016 |  19:18 | Autor: RTRS

Ko će biti drugi finalista Kopa Amerika, Čile ili Kolumbija?

Argentina će noćas dobiti protivnika u finalu Kopa Amerike Sentenario , koja se održava u SAD. U drugom polufinalu, koje počinje u 2 časa iza ponoći, igraju aktuelni šampion Јužne Amerike Čile i Kolumbija.
Kopa Amerika  2016. - Foto: ilustracija
Kopa Amerika 2016.Foto: ilustracija

Kolumbija u svojoj istoriji ima samo jednu titulu na Kopa Americi i to 2001. godine kada je Kolumbija bila domaćin takmičenja.

Navijači su uvjereni da sadašnja, veoma talentovana generacija može do finala iako je protivnik aktuelni šampion koji je u četvrtfinalu demolirao Meksiko sa sa 7:0.

"Mi igramo da pobijedimo, to je osnova ovog tima. Iskustvo stičete samo ako se žestoko borite da bi pobijedili, a tako moramo i ovaj put. Trenutno smo veoma zadovoljni, zahvalni smo jer smo na ovom unikatnom turniru punom istorije", rekao je selektor Kolumbije, Hoze Pekerman.

Čileanci prepuni samopouzdanja ulaze u ovaj meč. Po mnogima najuspješnija čileanska generacija svih vremena želi novo finale Kopa Amerike i još jedan klasik protiv Argentine.

"Nisam nervozan pred utakmicu, ali sam uzbuđen i pun očekivanja zbog veličine i značaja ove utakmice. Svjesni smo da možemo do novog finala, a sada nam na putu stoji naš veliki rival Kolumbija. Ništa ne mogu obećati, ali mogu reći da uživamo igrajući na ovom turniru", samouvjereno je izjavio Huan Antonio Pici, selektor Čilea.

Utakmica će biti odigrana na stadionu u Čikagu, a nema sumnje da će u njoj uživati svi ljubitelji fudbala, kao i prethodne noći kada je Argentina izborila veliko finale savladavši američku selekciju sa 4:0.