latinica  ћирилица
23/06/2016 |  07:48 ⇒ 10:16 | Autor: TANЈUG

Tramp: Hilari je prvoklasan lažov

Donald Tramp, najizvjesniji kandidat Republikanske partije za predsjednika SAD oštro je kritikovao svoju rivalku iz redova demokrata Hilari Klinton, rekavši da je "prvoklasan lažov" te da nije u stanju da bude predsjednik.

"Hilari Klinton je možda najkorumpiranija osoba koja se ikad kandidovala za predsjednika", rekao je on u govoru u "Tramp SoHo", svom hotelu sa pet zvjezdica na Menhetnu u Njujorku.

Ona je lažov koji je "usavršila politiku ličnog profita i krađe" i kojoj nedostaje sposobnost procjene da bi mogla da bude prva žena vrhovni komandant u SAD, dodao je on.

Tramp je tako reagovao na kritiku Hilari Klinton koja je rekla da bi njegova pobjeda bila katastrofa za američku ekonomiju.

Upozorila je da se svi ekonomisti, bilo da su desno, lijevo orijentisani ili su pripadnici centra, slažu u tome da bi Tramp vratio SAD u recesiju.

Ona je, takođe, ponovila da je Tramp po temperamentu nepodoban da vodi zemlju.

Tramp je, s druge strane, rekao da je ulog veliki opisujući sebe kao inovativnog mislioca koji će zaštititi američke radnike od sistema koji su uspostavili karijerni političari poput Klintonove.

Njena "sramna" spoljna politika koštala je Ameriku hiljade života i triliona i triliona dolara", rekao je Tramp aludirajući na podršku Klintonove invaziji SAD na Avganistan i Irak.