latinica  ћирилица
23/06/2016 |  12:19 | Autor: SRNA

Rešić: Konferencija u Beču značajno iskustvo

Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić izjavila je da konferencija "Јavna uprava kao temelj evropskih integracija" u Beču predstavlja značajno iskustvo za predstavnike resornog ministarstva Srpske jer je prilika da se sagleda druga dimenzija obaveza koje se moraju uraditi prema Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju.
Ministarka Rešić u Beču - Foto: SRNA
Ministarka Rešić u BečuFoto: SRNA

Rešićeva, koja će drugog dana konferencije govoriti o temi "Modernizacija državne službe u BiH", rekla je da će sutra biti prilika da se predstavi i šta je sve Republika Srpska uradila u poljednjih 10 godina, od kada je Srpska uključena u proces reforme javne uprave.

"Sada smo se uključili i u program 'Iskorištavanje ljudskih potencijala', te želimo da iskoristimo sve dostupne alatke kako bismo usavršili kako prepoznati koje mjesto je najprihvatljivije određenom službeniku", navela je Rešićeva.

Ona je navela da je danas na konferenciji u Beču bilo riječi o iskustvima zemalja iz okruženja kada je riječ o poboljšanju standarda i modernizacije javne uprave.

"Do sada su predstavljena iskustva evropskih zemalja, kao što su Austrija i Slovenija, a sutra ćemo se više fokusirati na zemlje iz regiona", dodala je Rešićeva.

Rešićeva u Beču učestvuje na dvodnevnoj konferenciji "Јavna uprava kao temelj evropskih integracija", koja je počela danas.