latinica  ћирилица
23/06/2016 |  13:12 ⇒ 17:52 | Autor: SRNA

Vlada Srpske o zakonima o pozorištu i o zaštiti potrošača

Vlada Republike Srpske razmatraće danas Prijedlog zakona o pozorišnoj djelatnosti, te nacrte zakona o izmjenama i dopunama Zakona o muzejskoj djelatnosti i Zakona o zaštiti potrošača u Republici Srpskoj.
Vlada RS - Foto: RTRS
Vlada RSFoto: RTRS

Predloženim dnevnim redom predviđeno je ramatranje Nacrta strategije transporta Republike Srpske za period 2016-2030, kao i razmatranje Nacrta programa javnih investicija Republike Srpske za period 2017-2019. godina, najavljeno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Na predloženom dnevnom redu je razmatranje Informacije o učešću institucija Republike Srpske u izradi priloga za izvještaj o BiH u procesu evropskih integracija u 2016. godini prema Novoj metodologiji izvještavanja.

Na sjednici će biti razmatrana Informacija o dodjeli sredstava sa tekućih grantova udruženjima od javnog interesa i Društvu članova Matice Srpske u Republici Srpskoj.

Ministri će razmotriti i Izvještaj o realizaciji Programa potpunog stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca i RVI od prve do četvrte kategorije za 2015. i 2016. godinu, sa stanjem na dan 20. maj 2016. godine.

Na dnevnom redu je i razmatranje Prijedloga odluke o davanju saglasnosti na Pravilnik o dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u Ministarstvu saobraćaja i veza.

Predviđeno je i razmatranje Prijedloga rješenja o davanju saglasnosti na preporuke za glasanje Investiciono-razvojne banke Republike Srpske predstavniku Akcijskog fonda Republike Srpske i Fonda za restituciju Republike Srpske za 31. redovnu sjednicu Skupštine akcionara "Željeznica Republike Srpske".

Ministri će razmatrati i Prijedlog rješenja o odobravanju realokacije sredstava Budžetske rezerve, u iznosu od 40.000 KM Ministarstvu unutrašnjih poslova i Prijedlog rješenja o odobrenju realokacije sredstava sa Vlade Republike Srpske na Ministarstvo rada i boračko–invalidske zaštite, u iznosu 10.482.