latinica  ћирилица
23/06/2016 |  13:50 ⇒ 13:53 | Autor: SRNA

Svetosavski kamp od 9. jula na Ozrenu

Drugi Svetosavski omladinski kamp u kome će boraviti djeca iz teslićkog, dobojskog, tuzlanskog i derventskog namjesništva Eparhije zvorničko-tuzlanske biće otvoren u manastiru Ozren 9. jula, potvrđeno je iz Misijskog fonda Eparhije.
Manastir Ozren (Foto: Wikipedia) -
Manastir Ozren (Foto: Wikipedia)

Direktor Fonda, protonamjesnik Siniša Šarenac rekao je Srni da će škola biti istinsko mjesto susreta, upoznavanja i druženja 25 polaznika, čija je želja da za 14 dana boravka u kampu saznaju više o pravoslavlju, srpskoj istoriji, kulturi i jeziku.

Nakon sastanka organizatora kampa, koji je održan danas u manastiru Ozren, Šarenac je precizirao da su dio sadržaja kampa predavanja, kreativne radionice, sportska druženja, izleti, te posjete kulturnim i istorijskim spomenicima.

Sveštenik Srđan Radmanović rekao je Srni da je program kampa novi izraz i vid svjedočenja misije Crkve u savremenom svijetu kroz koji će djeca saznati više o svojoj vjeri, duhovnosti, kulturnom i istorijskom nasljeđu koje je svojstveno Republici Srpskoj.

Ljetnja škola je pravoslavni ljetnji kamp koji sa blagoslovom Njegovog preosveštenstva vladike zvorničko-tuzlanskog Hrizostoma.

Od 18. do 27. jula prošle godine održana je prva desetodnevna Ljetnja škola za djecu od 13 i 14 godina.

Јedan od pokrovitelja škole tada je bilo i Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Polaznici škole i ove godine biće smješteni u Konaku Svetog kralja Dragutina, renoviranom manastirskom odmaralištu adaptiranom za održavanja Svetosavskog omladinskog kampa.