latinica  ћирилица
23/06/2016 |  14:15 ⇒ 14:20 | Autor: SRNA

Čović-Radončić: Važno da Predsjedništvo potvrdi izvještaj Savjeta ministara

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović i predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić saglasili su se danas da je izuzetno važno za BiH da Predsjedništvo potvrdi Izvještaj Savjeta ministara koji se odnosi na prilagođavanje SSP-a, jer o tom stavu zavisi kada će se pitanje kredibilnosti zahtjeva BiH za članstvom naći na dnevnom redu tijela EU.
Dragan Čović i Fahrudin Radončić (Foto: Avaz) -
Dragan Čović i Fahrudin Radončić (Foto: Avaz)

Čović i Radončić su saglasni u ocjeni da u tom procesu svi politički akteri u zemlji moraju aktivno raditi na ispunjavanju obaveza, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Oni su ocijenili da BiH ima jedinstvenu priliku koja se ne smije propustiti, gdje se iznova testira stvarna opredijeljenost i konsenzus svih političkih aktera kada je riječ o evropskoj budućnosti.

Sagovornici su saglasni i da je nužno uložiti najveći napor kako bi se otklonile prepreke i stvorili preduslovi da se, putem rasprave vođene u duhu kompromisa i konsenzusa, podrži sve ono što je nužno za evropski put BiH.

Tokom sastanka potvrđeno je čvrsto političko partnerstvo i predanost nastavku provođenja reformi koje unapređuju evroatlantske perspektive BiH.