latinica  ћирилица
23/06/2016 |  14:54 ⇒ 14:56 | Autor: RTRS

Maksimović: Mićić obmanjuje poljoprivredne proizvođače

Prijedlog gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića da se poljoprivrednicima isplati pomoć od dva pfeninga po kilogramu pšenice je politikantski, jer novac nije planiran agrarnim budžetom, rečeno je na danas održanoj konferenciji za štampu Pokreta uspješna Srpska.
Uspješna Srpska - Foto: SRNA
Uspješna SrpskaFoto: SRNA

Članovi ovog pokreta i predstavnici gradske uprave koje je imenovala nova skupštinska većina u Bijeljini , kažu da poljoprivreda u Semberiji zaslužuju sistemsku i stalnu pomoć, a ne isplatu jednokratne pomoći u predizborne svrhe.

- Gradonačelnik Mićić budžetom nije planirao nikakva sredstva za ove namjene, nema uticaja u skupštini, a obećava poljoprivrednicima pomoć od dva pfeninga. Da je to mislio ozbiljno dao bi podsticaje i prošle godine, rekao je Zlatko Maksimović član Pokreta uspješna Srpska.

On je predložio da se rebalansom budžeta nađu sredstva da se pšenica sa nivoa grada premira sa tri pfeninga po kilogramu i da se agrarni budžet za narednu godinu poveća.

Zlatko Maksimović pokrenuo je i nicijativu da se u Bijeljini smanji cijena vode koja je najviša u Republici Srpskoj i naveo da će iskoristiti svoj politički uticaj da obezbijedi podršku Vlade Republike Srpske projektu gasifikacije.