latinica  ћирилица
23/06/2016 |  15:50 | Autor: Index.hr

Karamarko ostao bez još osam fotelja

Na zatvorenom dijelu 28. sjednice Vlade Hrvatske njen bivši potpredsjednik i bivši šef HDZ-a Tomislav Karamarko razriješen je i dužnosti koje je radio uz potpredsjedničko mjesto.

Na osnovu odluke o razrješenju Karamarko više nije člana Vlade zaduženog za nacionalnu bezbjednost koji obavlja i dužnost predsjednika Savjeta za koordinaciju bezbjedonosno-obavještajnih agencija.

Takođe, razriješen je i dužnosti člana Odbora za raspolaganje nekretninama u vlasništvu Hrvatske. Zatim, razriješen je dužnosti predsjednika Odbora Vlade za upravljanje strateškim trgovačkim društvima, koji je potpredsjednik Vlade nadležan za upravljanje državnom imovinom.

Karamarko je ostao i bez funkcije dužnosti predsjednika Savjeta za saradnju s Međunarodnim krivičnim sudom u Hagu i drugim međunarodnim sudovima. Razriješen je i dužnosti predsjednika Organizacionog odbora Evropskih univeritetskih igara Zagreb - Rijeka 2016. godine, zatim dužnosti predsjednika Koordinacije za unutrašnju politiku i upravljanje državnom imovinom i dužnosti člana Kadrovske komisije Vlade.