latinica  ћирилица
23/06/2016 |  16:31 | Autor: Nezavisne

Bivši kapiten Aston Vile vraća se na teren nakon teške bolesti

Bivši kapiten Aston Vile ponovo će na teren poslije četiri godine. Fudbal često piše bajke, a jedna bi mogla da bude u vidu karijere Stilijana Petrova.
Stilijan Petrov Foto:n1info.com) -
Stilijan Petrov Foto:n1info.com)

Bivši reprezentativac Bugarske i kapiten Aston Vile odlučio je da u 37. godini pokuša da se vrati na teren, poslije četiri godine pauze tokom kojih se liječio od akutne leukemije.

Ovakav entuzijazam dopao se čelnicima kluba iz Birmingema, pa mu je ponuđeno da mesec dana trenira sa igračima Aston Vile bez ugovora, a onda, ko zna...

Budući član Čempionšipa, pošto je ekipa prošle sezone ispala iz Premijer lige, od prvog dana kada je bugarski internacionalac saznao da je bolestan, pružao mu je podršku i poručivao da će mu vrata Vila parka uvek biti otvorena.

Ogromnu podršku dobijao je i od navijača. Petrov je marta 2012. saznao za zdravstvene probleme, ali je odluku o povlačenju iz fudbala javno saopštio tek maja 2013.

Prvu utakmicu u predstojećoj sezoni, Aston Vila će igrati protiv Šefild Vensdeja.

Zamislite samo koliko će emocija biti prisutno ako tog dana na teren istrči i Petrov!

Pored Aston Vile ovaj fudbaler sredine terena dubok trag ostavio je i noseći dres Seltika, a titulu nacionalnog prvaka osvojio je i sa CSKA iz Sofije.