latinica  ћирилица
24/06/2016 |  08:13 | Autor: BETA

Kranjčar opet u evropskom fudbalu

Fudbalski klub Glazgov Rendžers saopštio je da će bivši reprezentativac Hrvatske Niko Kranjčar naredne dvije sezone nositi dres tog kluba.
Niko Kranjčar (Foto: nikonikoniko.tumblr.com) -
Niko Kranjčar (Foto: nikonikoniko.tumblr.com)

Kranjčar je u Glazgov stigao kao slobodan igrač nakon što je protekla tri mjeseca proveo u Njujork Kosmosu, koji se takmiči u NASL-u, američkoj drugoj ligi.

"Oduševljeni smo što smo osigurali igrača njegovih kvaliteta. Ovo pokazuje da želimo da postignemo balans između mladih, gladnih igrača s onima koji imaju neophodno iskustvo i zrelost", rekao je menadžer Rendžersa Mark Varburton, prenijela je Hina.

Kranjčar je već šesti novi igrač u redovima Rendžersa, koji se vratio u najviši rang škotskog fudbala nakon četiri sezone provedene u nižim ligama zbog finansijskih problema.

Hrvatski fudbaler je karijeru počeo u zagrebačkom Dinamu u kojem je bio i najmladji kapiten u istoriji kluba, 2005. godine je prešao u splitski Hajduk iz kojeg je otišao u Portsmut. Nakon toga je igrao za Totenhem, Dinamo iz Kijeva i za Kvins Park Rendžerse prije nego što je otišao za Njujork.

On je 2004. do 2013. godine upisao 81 nastup i postigao 16 golova za reprezentaciju Hrvatske.