latinica  ћирилица
24/06/2016 |  08:15 | Autor: SRNA

Promjenljivo oblačno uz sunčane intervale, poslijepodne pljuskovi

U Republici Srpskoj danas će biti promjenljivo oblačno vrijeme uz sunčane intervale, a kasnije popodne uz razvoj oblaka s pljuskovima i grmljavinom, uz dnevnu temperaturu od 29 do 34, na jugu i sjeveroistoku do 36 stepeni Celzijusovih.
Vrijeme - Foto: RTRS
VrijemeFoto: RTRS

Poslijepodne sparno i veoma toplo, ali i nestabilno uz lokalne pljuskove sa grmljavinom. Veća vjerovatnoća za njihovu pojavu i za izraženije grmljavinske procese biće na jugozapadu i zapadu, zatim na jugoistoku i istoku. Smjer njihovog premještanja prema večeri će biti prema sjeveru, tako da i tamo lokalno treba očekivati grmljavinu. U ostalim predjelima suvo.

Јutros je u Hercegovini sunčano sa malo oblaka, a u ostalim krajevima umjereno do pretežno oblačno i suvo.

U kotlinskim predjelima u centralnim krajevima, na istoku i sjeveru uz nisku oblačnost može se očekivati po koja kap kiše ili kratkotrajna rosulja, a u tim predjelima biće i magle, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Duvaće vjetar slab, popodne do umjeren, sjeveroistočni i istočni, u zoni grmljavine prolazno pojačan.

Temperatura vazduha u 7.00 časova: Klekovača 14, Sokolac 15, Han Pijesak 16, Čemerno 17, Rudo, Foča, Istočno Sarajevo 18, Mrkonjić Grad 19, Prijedor, Bijeljina, Novi Grad 20, Brod, Doboj, Banjaluka i Ugljevik 21, Bileća 23, Trebinje 25.