latinica  ћирилица
24/06/2016 |  08:37 | Autor: SRNA

Crna Gora: Prijeteće poruke protojereju Borisu Brajoviću

Na vratima stana protojereja-stavrofora Borisa B. Brajovića u Podgorici sinoć je ostavljena poruka prijeteće sadržine, a nepoznati počinioci kasnije su pokušali prvo da nasilno otvore vrata stana kroz ključaonicu, a zatim su u više navrata udarali u njih.
Podgorica - Foto: RTS
PodgoricaFoto: RTS

Prijeteća poruka ostavljena je oko 19.00 časova, nasilan pokušaj ulaska u stan desio se oko 22.00 časa, a slučaj je prijavljen policiji koja preuzima sve radnje radi rasvjetljavanja ovog incidenta, saopštila je Mitropolija crnogorsko-primorska.

Protojerej-stavrofor Brajović isključuje svaku mogućnost da je riječ o pljački jer je bilo i više nego očigledno da se nalazi u stanu, pošto je ušao samo 10 minuta prije toga, "što ostavlja sumnju da je organizovan pokušaj mogućeg fizičkog napada ili zastrašivanja".

On je rekao za sajt Mitropolije da sumnja da su ova dva incidenta povezana, "tim više što je nepoznata osoba ili više njih bili sakriveni između pokušaja da nasilno uđu izvan domašaja vidljivosti ključaonice, što navodi na pomisao da su čekali da nakon otvaranja vrata učine i fizički napad".

Zgrada u kojoj stanuje otac Boris Brajović fizički je obezbijeđena ulaznom šifrom i pokrivena kamerama tako da postoji nada da će video-zapisi pomoći na rasvjetljavanja ovoga incidenta, navodi se u saopštenju.

Brajović živi u "profesorskoj zgradi" u centru Podgorice, a profesor je ne Filozofskom fakultetu u Nikšiću.