latinica  ћирилица
24/06/2016 |  16:13 | Autor: SRNA

Putin: Bregzit će imati posljedice po Rusiju

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da će rezultati referenduma o izlasku Velike Britanije iz EU imati posljedice po Rusiju.
Vladimir Putin (Foto: Sputnik/Mikhail Klementiev) -
Vladimir Putin (Foto: Sputnik/Mikhail Klementiev)

Putin je naglasio da se Rusija nikad nije miješala u proces "Breksita", niti je uticala na njega, niti su njeni zvaničnici davali izjave o njemu.

"Prije i nakon tog glasanja u Velikoj Britaniji već sam govorio da se mi nikad nismo miješali u taj proces, nikad nismo izlazili sa izjavama tim povodom, ponašali se, prema mom mišljenju, veoma korektno i naravno, pažljivo pratili šta se dešava, ali nikad nismo uticali na taj proces, niti smo pokušavali to da radimo", dodao je Putin novinarima na kraju svoje posjete Taškentu, prenosi Sputnjik.

Putin smatra da će tržišta da reaguju na izlazak Britanije iz EU, ali će se oporaviti u srednjoročnoj perspektivi. On je dodao da ne misli da će se "Breksit" odraziti na pitanje evropskih sankcija.

Predsjednik Putin je ocijenio da tvrdnja britanskog premijera da će zbog izlaska Velike Britanije iz EU "Putin biti srećan" predstavlja nekorektan pokušaj da se utiče na društveno mnjenje u Velikoj Britaniji.

"Verujem da to nije ništa drugo do nekorektan pokušaj da se utiče na javno mnjenje u svojoj zemlji. Ali, kao što vidimo, čak ni to nije dovelo do željenog rezultata. A posebno nakon glasanja izjavljivati o nekom stavu Rusije, prema mom mišljenju, niko nema pravo. Ovo nije ništa drugo do izraz niskog nivoa političke kulture", istakao je Putin.