latinica  ћирилица
24/06/2016 |  19:21 | Autor: B92

Vimbldon- Đokovićev prvi rival DŽejms Vord

Novaku Đokoviću zapao je vjerovatno najteži rival za četvrtfinale DŽejms Vord, domaći teniser koji je prošle godine dogurao do trećeg kola.
Novak Đoković i Boris Beker - arhiv (Foto: Instagram.com) -
Novak Đoković i Boris Beker - arhiv (Foto: Instagram.com)

I drugo kolo moglo bi da donese sudar sa domaćim igračem, Kajlom Edmundom – on je u solidnoj formi ove sezone, došao je do četvrtfinala na Kvinsu i trenutno na 68. mjestu. Đoković je bio bolji od Edmunda u Majamiju ove godine.

Prema projekciji, Sem Kveri biće Novakov protivnik u trećem kolu, ali i Lukaš Rosol i Tomaž Beluči tražiće svoju šansu. Rosol ima lijepa sećanja na 2012. godinu i pobjedu nad Nadalom, a i tip je igrača kojeg najbolji inspirišu, malo je nedostajalo da izbaci Vavrinku na startu Rolan Garosa.

David Ferer potencijalni je rival u osmini finala, ali njemu je na putu specijalista za travu Nikolas Mai, kao i Filip Kolšrajber, koji takođe voli da igra na travi više od Ferera.

Sa Nijemcem je Novak lako izašao na kraj na startu prošlogodišnjeg Vimbldona, Ferera je dobijao na najvećim turnirima i kada je Španac bio u zenitu, dok je Maija dva puta savladao na tvrdoj podlozi (2012. na Australijan openu izgubio je ukupno dva gema).