latinica  ћирилица
25/06/2016 |  08:50 | Autor: SRNA

Obustava saobraćaja u Banjaluci

U Banjaluci će danas zbog održavanja manifestacije Međunarodne izložbe oldtajmera od 12.00 do 14.00 časova biti obustavljen saobraćaj u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića, na dijelu od raskrsnice sa Bulevarom cara Dušana do raskrsnice sa Alejom Svetog Save.
Saobraćaj - Foto: RTRS
SaobraćajFoto: RTRS

Za vrijeme obustave, saobraćaj će biti preusmjeren na alternativne pravce, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na većini puteva u Republici Srpskoj saobraćaj se odvija redovno bez zastoja i posebnih ograničenja, uz povoljene uslove za vožnju.

Na dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi saobraćaj se odvija uz izmijenjen režim vožnje i obavezno poštivanje privremene saobraćajne signalizacije.

Zbog izgradnje vijadukta "Mahovljani" na auto-putu Banjaluka-Doboj, petlja "Mahovljani", odnosno izlaz i ulaz sa auto-puta Gradiška-Banjaluka zatvorena je za saobraćaj.

Vozačima, pogotovo onim koji iz Gradiške idu prema Prnjavoru, preporučuje se da za uključenje i isključenje sa auto-puta Gradiška–Banjaluka koriste petlju "Aleksandrovac".

Auto-putem Banjaluka-Gradiška saobraćaj se odvija nesmetano.

U zoni izvođenja radova kod Mahovljanske petlje na magistralnom putu Klašnice - Nova Topola izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, a brzina kretanja ograničena na 30 kilometara na sat.

Saobraćaj će na ovoj dionici svakodnevno biti obustavljan četiri puta u periodu od 23.00 do 5.00 časova u maksimalnom trajanju od 30 minuta.

U toku su radovi na sanaciji klizišta i rekonstrukciji kolovoza magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac, na području mjesne zajednice Ada, zbog čega se saobraćaj odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom u dužini od 800 metara.

Zbog izvođenja radova na izgradnji ostrva na rijeci Vrbas izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Na dionicama Čelinac-Kotor Varoš, Kotor Varoš-Obodnik i Kotor Varoš-Mitrovići izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja zbog rekonstrukcije vodovodne i proširenja kanalizacione mreže.

Zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj, do kraja godine biće izmijenjen režim saobraćaja na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor /Naseobina Lišnja i Puraći, opština Prnjavor/.

Na istom putnom pravcu, na lokalitetu Puraći, zbog izgradnje kolovozne konstrukcije vijadukta Puraći iznad magistralnog puta, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, koji će biti regulisan privremenom signalizacijom.

Na magistralnom putu Vukosavlje-granica Republika Srpska/FBiH /Karuše/, u mjestu Јohovac, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja zbog radova na izgradnji priključaka magistralnog puta na budući auto-put.

U toku su radovi na izgradnji obilaznice oko Brčkog na magistralnom putu Brčko-Bijeljina, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja u naselju Gredice.

Na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice zbog radova izmijenjen je režim saobraćanja, pa je potrebno poštovati privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Počeli su deminerski radovi na Јabučić Polju, na regionalnom putu Orline-Doboj Novi, zbog čega od 8.00 do 16.00 časova dolazi do povremenih, 30-minutnih obustava saobraćaja.

Sportski auto-moto savez Republike Srpske organizuje međunarodnu auto-trku na kružnim stazama pod nazivom "Nagrada Banjaluka 2016" danas i sutra na Autodromu Zalužani.

Za danas od 7.00 do 10.00 časova predviđen je tehnički prijem i verifikacija takmičara, od 12.00 do 15.00 zvanični treninzi i mjerenje vremena za startne pozicije, dok je start trke najavljen za 16.00 časova.

Sutra je od 9.00 do časova slobodni trening, u 11.30 svečano otvaranje, a u 12.00 časova start trke.

Oko 17.00 časova najavljeno je objavljivanje rezultata i dodjela nagrada.

Trka je upisana u kalendare takmičenja Centralnoevropske zone, te Republike Srpske, BiH, Hrvatske i Crne Gore i boduje se za šampionate tih zemlja.

Na području Federacije BiH radovi su u toku na dionicama magistralnih puteva Čapljina-Ljubuški, Nemila-Topčić Polje, Prozor-Bugojno, Priboj-Simin Han i Ključ-Sanski Most, kao i na magistralnom putu Sarajevo-tranzit, te magistralnim putevima na području Gračanice, Kladnja, Donjeg Vakufa i Livna.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.